Pompoensoep met Marokkaanse specerijen

IngrediĆ«nten voor 6 personen:

  • 500 gr. pompoen blokjes (snijkeuken Dijkstra AGF)
  • 1 lt. bouillon (kip of groenten)
  • 1 ui in stukken gesneden
  • 1 klein knoflookteentje fijn gesneden
  • 2 theelepel ras el hanout
  • 2 dl room
  • 2 dl olijfolie
  • 2 sinaasappelschilletjes

Werkwijze:

Zweet de ui en de sjalot aan met iets olijfolie. Voeg 1 theelepel ras el hanout toe en verwarm het geheel. voeg de pompoen toe en zweet de ook aan. Blus af met de bouillon en laat het geheel op laag vuur garen. Verwarm ondertussen 1 dl oliojfolie met de raz el hanout en de sinaasappelschilletjes. zeef de olie als de smaak er goed in is getrokken. Breng de room op smaak met iets zout en peper en een beetje sinaasappelsap. Pureer en zeef de soep als deze gaar is en serveer in en voorverwarmd bord. Giet de room in de soep en druppel er iets van de ras el hanout olie over.